Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков заяви, че бившият наставник и капитан на "сините" Станимир Стоилов вече е минало за клуба.

Сираков отговори задочно и на думи по негов адрес на председателя на сдружението "Левски на левскарите" Димитър Костадинов.

"Станимир Стоилов е минало за Левски и той сам го избра. Оттук нататък нямам контакти с него. Не виждам за какво трябва да имам. Треньор е на друг отбор, в друга държава. Имаше негово мнение за Левски, аз имах различно. Всеки си гледа своята задача. Аз не съм направил разделението между феновете на Левски. Не съм си тръгнал от Левски, ами Стоилов го направи. Да си забелязал, че спонсорът се бърка в управлението на клуба? Не съм съгласен с това нещо. Станимир Стоилов отказа - назначихме пресконференция, на която ще се разкрие кой е направил дълговете. Стоилов отказа да се яви на нея", каза Сираков пред "Дарик".

"От 30 години съм спрял да плащам данък обществено мнение. Никога не съм бил комарджия. Играл съм само покер. Спечелил съм страшно много пари от това, ходил съм и по турнири. Има много свидетели. Всичките ми съотборници играеха покер. Нямаше какво да правим друго. Мога да си позволя всеки ден да ходя на казино и да си проигравам парите, но не го правя. Построих сграда на мястото на къщата ми в "Бояна" и продадох 71 апартамента", сподели още бронзовият медалист от САЩ'94.

"Извиних се на Николай Костов, защото го оставихме по бели гащи. Истината е, че аз бях говорил още миналото лято и му бях обяснил какво е финансовото състояние на клуба и докъде ни се простират възможностите. Исках да вземем още трима-четирима играчи през зимата, но нямахме тази възможност. Отидохме в Турция с десет юноши, за да се води нормален тренировъчен процес. Децата са талантливи, но са прекалено малки, за да могат да носят тази тежест, с която се опитваме да ги натоварим. Разговаряме за нов договор на Костов. Формалност е да подпише. Имах пълно доверие и на предния треньор. След 11 мача без победа не ми е минавало през главата да го сменям. Не съм от търпеливите. Едно време сменях треньорите през три месеца", каза още "синият" шеф.
"До голяма степен мисля, че опасност от фалит не съществува вече за Левски. Казахме го. Миналата година всеки ден носеше 2500 лева лихва, която се трупаше. Нямаше въпрос на избор. Когато отидохме в НАП, поставиха условието 50 на 50 и за една година да бъде изплатено всичко. След сериозни разговори постигнахме договорката 70 на 30. Когато го обявихме, бившият изпълнителен директор каза, че никога не би се съгласил на такова нещо и това ще погуби Левски. Видя се, че не е така, а главницата е погасена", добави Наско Сираков.