Програмата на четвъртфиналите на Шампионската лига завършва днес и ще бъде определена втората полуфинална двойка, след като вчера Борусия (Дортмунд) и ПСЖ елиминираха съответно Атлетико (Мадрид) и Барселона, за да се изправят един срещу друг в битка за място на финала на „Уембли“ (1 юни 2024 г.).

Вчерашните мачове предложиха на зрителите много емоции, а резултатите от първите срещи на днешните четвъртфинални реванши са предпоставка и тази вечер да очакваме истински зрелища. Както е известно, няма никаква яснота и изявени фаворити за предстоящите днес срещи от турнира. Арсенал и Байерн завършиха при резултат 2:2 в първия мач, а Реал (Мадрид) и Манчестър Сити направиха 3:3.

В Мюнхен тази вечер и двата отбора ще търсят реванш пред своите феновете. Шампионската лига е единственият шанс за трофей за баварците през този сезон и тимът на Томас Тухел ще направи всичко възможно да зарадва своите привърженици с домакински успех и спечелване на място на полуфиналите. Арсенал пък се издъни през уикенда в битката за титлата във Висшата лига, след като на собствения си стадион отстъпи на Астън Вила с 0:2 и изостана на две точки от лидера Манчестър Сити. Сега играчите на Микел Артета ще опита да върне самочувствието на своите запалянковци и за първи път в историята си да елиминира Байерн.

„Гражданите“ от своя страна приемат Реал (Мадрид) в опит да се превърнат във втория клуб след „белия балет“, дублирал трофея си в Шампионската лига. Тимът на Пеп Гуардиола има домакинско предимство, но Кралският клуб няма загуба в официален мач от три месеца. За последно отборът на Карло Анчелоти претърпя поражение на 18 януари, когато допусна два гола в продълженията и в крайна сметка отпадна от Атлетико (Мадрид) на осминафиналите на Кралската купа след 2:4.

 

БАЙЕРН – АРСЕНАЛ

(в първия мач 2:2)

Днес от 22:00 часа по Ринг
Мюнхен, „Алианц Арена“
Съдия: Дани Макели (Нидерландия)

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Байерн: Нойер, Камих, Де Лихт, Дайър, Мазрауи, Лаймер, Горецка, Сане, Мюлер, Мусиела, Кейн
Контузени: Буй, Коман, Гнабри, Сар
Под въпрос: няма
Наказан: Дейвис
На картон от наказание: Буй, Горецка

Арсенал: Рая, Уайт, Салиба, Габриел, Томиюсу, Хаверц, Жоржиньо, Райс, Сака, Жезус, Мартинели
Контузен: Тимбър
Под въпрос: няма
Наказани: няма
На картон от наказание: Хаверц, Райс

Баланс в Европа: 13 мача, 7 победи за Байерн, 3 равенства, 3 победи за Арсенал, г.р. 29:15 за Байерн

 

МАНЧЕСТЪР СИТИ – РЕАЛ (МАДРИД)

(в първия мач 3:3)

Днес от 22:00 часа по bTV Action
Манчестър, „Етихад Стейдиъм“
Съдия: Даниеле Орсато (Италия)

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Стоунс, Рубен Диаш, Гвардиол, Родри, Бернардо Силва, Де Бройне, Фодън, Грийлиш, Холанд
Контузени: няма
Под въпрос: няма
Наказани: няма
На картон от наказание: Аканджи, Рубен Диаш

Реал (Мадрид): Лунин, Карвахал, Начо, Рюдигер, Менди, Валверде, Кроос, Камавинга, Белингам, Винисиус, Родриго
Контузени: Куртоа, Алаба
Под въпрос: няма
Наказан: Чуамени
На картон от наказание: Белингам, Камавинга, Карвахал, Винисиус

Баланс в Европа: 10 мача, 4 победи за Манчестър Сити, 4 равенства, 3 победи за Реал (Мадрид), г.р. 20:17 за Манчестър Сити