Тимът на Арда U16 постигна ценна победа над една от най-силните школи в страната, тази на ПФК"Славия" U16 с 2:0. Отборът на Славия през втория полусезон е един от най-добре представящите се, като само преди няколко кръга спечели срещу Лудогорец,като им нанесе едва втора загуба от началото на сезона.

Арда изигра изключително силен мач,създавайки доста голови положения и през двете полувремена. През първата част удобни ситуации за отбелязване на гол имаше пред Никола Добриков, Беркай Осман, Борис Тодев и Георги Павлов, които не успяха да ги реализират, и така полувремето завърши при резултат 0:0. Отлични прояви под рамката на вратата имаше Орбай Халибрям, който показа, че се намира в страхотна форма. След почивката съставът от Кърджали започна много силно и при една атака по десния фланг, Борис Тодев се озова в отлична позиция и този път не сгреши, с което откри резултата в 48-ата минута. Това бе негово 11-то попадение от началото на сезона, а той го посвети на своя баща, който за съжаление загуби преди няколко седмици. Играчите на Цанко Бисеров продължиха да атакуват и да създават положения. При едно центриране от дясно в 71-ата минута, топката срещна напречната греда, и за Сертан Сезгин, който бе в непосредсвена близост, не бе проблем да покачи на 2:0. До края нашите играчи можеха да отбележат още попадения, като отлични възможности имаше пред Кирил Кавракиров и отново Георги Павлов. В края на мача гостите се опитаха да отговорят с няколко центрирания и разбърквания пред нашата врата,но до сериозна опасност не се стигна. В крайна сметка резултатът остана непроменен - 2:0 за АрдаU16.

Програмата на Арда е изключително тежка, като в четвъртък предстои тежко гостуване на Локомотив, а в неделя отново в Пловдив се изправя срещу Ботев. След това приема силния отбор на ЦСКА. 

Треньорът на Арда U16 Цанко Бисеров след мача сподели: "Поздравявам целия отбор за начина, по който подходихме към срещата през всичките 90-сет минути. Показахме характер и футболни достойнства, с които искахме да се отблагодарим на хората, които ни предоставиха перфектни условия, за да се подготвим за срещата. За нас беше изключително тежко през последните седмици, защото резултатите, които постигнахме не бяха това, което бе по план. Успяхме през седмицата заедно с колегите да направим в детайли анализ на отбора на Славия, и мисля ,че успяхме да неутрализираме техните силни страни, и да превърнем техните слабости в наш ползи. Надявам се до края на сезона да успеем да изчистим още някои детайли в нашата игра и след около седмица, когато се очаква всички контузени да се завърнат в игра, да ни дадат повече опции, и вариативност при избора за титулярен състав. Знам, че има момчета ,които не се пропускали почти минута от началото на сезона и умората се натрупва в края на сезона".