България се класира за Европейското първенство по волейбол за жени до 18 години, след като спечели квалификационна група "Е" с три победи от три мача и без да загуби гейм. В пресявките в Австрия българките се наложиха последователно над Дания, Литва и домакините. Селекционерът Антонина Зетова направи кратък коментар пред официалния сайт на Българска федерация волейбол за представянето на момичетата и целите на отбора.

- Честито! Освен класирането на Европейско първенство това лято, изпълниха ли момичета всичко, което искахте от тази квалификация?

- Да. Знаехме, че сме фаворити в тази квалификация, но не подценихме нито един от съперниците ни. За нас беше важно да продължаваме да развиваме нашите игрови механизми.

- С кое най-много се гордеете в представянето в Австрия?

- Гордост е много силна дума. Все пак на Европейското първенство искаме да имаме аргументи да се борим със силните отбори, така че тези мачове са по-скоро път, по който трябваше да преминем. Положително беше желанието за игра на всички момичета, които влязоха на терена и концентрацията, която показаха.

- Беше ли заложено като цел и задача да не допуснем да ни вземат гейм?

- Не, но класата на нашия отбор, в сравнение с тази на нашите опоненти, го предполагаше.

- Има ли нещо, което не ви хареса в играта?

- Имаме елементи от играта, които трябва да продължим да подобряваме и да развиваме. Но ще работим върху това по време на подготовката за Европейското първенство.

- Каква цел си поставяте за Европейското?

- Да играем волейбол, който да ни позволи да се борим наравно със силните отбори на Европейското първенство.

Последвайте каналите ни в: