Дублиращият тим на ЦСКА - София победи Балкан (Ботевград) с 3:1 в двубой от Югозападната Трета лига. Мачът се игра вчера на клубната база на "червените" в Панчарево. Победата за втория тим не дойде лесно, а тимът на Балкан оказа съпротива през по-голямата част от двубоя.

През първата част младите "армейци" държаха повече топката, опитваха се развиват бавни и постепенни действия чрез многоходови комбинации, а именно чрез една такава успяха и да открият резултата. В 26-ата минута капитанът Юлиан Илиев намери добре Теодор Апостолов, който от своя страна изведе по прекрасен начин Лъчезар Иванов зад защитата на противника. Защитникът, озовал се в предни позиции, напредна с топката и по ефектен начин прехвърли вратаря на гостите с външен фалц и откри резултата за 1:0.

Гостите успяха да върнат едно попадение до края на първата част и при резултат 1:1 двата отбора се оттеглиха на почивка.

През второто полувреме ЦСКА продължи да бъде по-активният от двата тима. В 66-ата минута Илиан Антонов се пребори за една топка с двама противникови футболисти в наказателното поле, нахлу с дрибъл отдясно и намери с остър пас Георги Чорбаджийски, който не сбърка отблизо за 2:1.

До края на срещата двата отбора се вкопчиха в битка, като единоборствата и здравата игра взеха превес.

В добавеното време на срещата ЦСКА II успя да вкара и трети гол. При контраатака, след корнер за гостите, Васил Каймаканов се отскубна от защитата на гостите, напредна в празното пространство и останал сам срещу вратаря на гостите без спънат за фаул. Съдията изгони стража на гостите, а зад топката застана капитанът Юлиан Илиев, който с плътен изстрел по земя отбеляза за крайното 3:1.

Последвайте каналите ни в: