Украинският вратар на Реал Мадрид Андрей Лунин може да се присъедини към отбора на Байерн (Мюнхен) след края на сезона, съобщава Defensa Central. Според източника подобен трансфер ще бъде обвързан с желанието на ръководството на баварците да направят пълна подмяна след като настоящият треньор Томас Тухел напусне поста си през лятото.

Също така подобно освежаване на вратарския пост е добре дошло за тима от Мюнхен поради тежката контузия на 38-годишния Мануел Нойер, която ги принуждава да търсят негов заместник. 25-годишният украинец се смята за подходящ вариант.

Баварците искат да подпишат с нов вратар преди лятото на 2025 г., когато изтича договорът на Лунин с Реал Мадрид. За да попречат на украинеца да напусне отбора като свободен агент от “лос бланкос” вече се опитва да удължат споразумението си с него, тъй като има към него има интерес не само от Байерн, но и от други европейски грандове.

Което е напълно оправдано. Този сезон Лунин запази 11 сухи мрежи, а в останалите 14 мача допусна 22 попадения.

#11Noviembre

EL DERBI EN @LaLiga

🇪🇸 Una nueva “final”. Mañana en juego tres puntos importantísimos. #HalaMadrid !!!

🇺🇦 Завтра ми знову граємо. Ми будемо боротися за 3 справді важливі залікові бали.#RMCity #derbi #training #nonstop #focused #laliga

🛡 @realmadrid pic.twitter.com/guz6BaSQ4L

— Andrey Lunin (@AndreyLunin13) December 11, 2020
Последвайте каналите ни в: