Възрастта е само число. Новак Джокович и Рохан Бопана доказват това всеки ден в Тура на АТР.

В неделя 36-годишният Джокович, който ще навърши 37 години следващия месец, изпревари Роджър Федерер и стана най-възрастният №1 на сингъл в историята на световната ранглиста. 44-годишният Бопана пък е със същия статут в класацията на двойки.

“Old is Gold.” 👑

Words of wisdom from the oldest singles and doubles No. 1’s in PIF ATP Rankings history 💪@DjokerNole 🤝 @rohanbopanna pic.twitter.com/KYR7QsDiKz

— ATP Tour (@atptour) April 8, 2024

“Не е наистина балансирано. Не е 50-50, коментира Джокович, избухвайки в смях. - От тези наши общо 80 години неговите са повече. Но мисля, че все още сме силни.”

“Тенисът учи на толкова много прекрасни неща. И мисля, че опитът печели”, заяви от своя страна Бопана.

“Бих казал опит, но също така отдаденост и посветеност на играта всеки един ден. Виждам го как прекарва безброй часове във фитнеса, също и при физиотерапевта малко повече време от преди. Но е удивително да споделям Тура с теб толкова години. Какъв невероятен момент е да сме най-възрастният №1 на сингъл и на двойки по едно и също време. Това е страхотно за сръбския и индийския тенис и аз се надяваме скоро да можем да направим нещо в Индия, да играем там. Наистина го очаквам с нетърпение. Удивително е. Стари сме, но златни!”, заяви Джокович.

Последвайте каналите ни в: