Наполи срази Монца с 4:2 като гост в двубой от 31-вия кръг на Серия “А” и си върна част от самочувствието на фона на поредица от неубедителни резултати в последно време. По този начин неаполитанците задминаха Лацио и вече са седми в класирането.

Двубоят ще бъде запомнен с три изключително атрактивни попадения на шампионите, с които те осъществиха светкавичен обрат от 0:1 до 3:1.

Милан Джурич (9’) беше извел Монца напред, но в рамките на шест минути през втората част Наполи направи показно по красиви голове. В 55-тата Виктор Осимен се извиси висока и с глава реализира за 1:1. При падането си на земята нигериецът за малко да получи контузия, но успя бързо да се върне в игра. След само две минути Матео Политано “сложи” топката неспасяемо в левия горен ъгъл на Микеле Ди Грегорио за 2:1, а в 61-вата и Пьотър Жиелински отправи перфектен шут, който влетя в мрежата след рикошет в напречната греда за 3:1.

Въодушевените шампиони обаче веднага бяха наказани и секунди след третия им гол тимът на Монца намали разликата след попадение на Андреа Колпани.

В този вихрен период от срещата се стигна и до четвърти гол за Наполи, вкаран от Джакомо Распадори. Това се оказа преломният момент, защото след това Монца не успя да застраши преднината на съперника.

Домакините остават 11-ти в класирането.

Последвайте каналите ни в: