Илиан Илиев може да остане начело на Черно море и след края на сезона, когато договорът му с клуба изтича, разбра „Тема Спорт“.

От 1 юли в сила трябва да влезе само контрактът му с БФС, за да продължи да води националния ни отбор. В момента той съвместява позицията на селекционер с тази на „Тича“.

Ако Черно море обаче продължи да се движи в челото на класирането и спечели квота за евротурнирите – Лига Европа или Лига на конференциите, то специалистът почти сигурно ще остане за тези мачове от квалификациите. Те обикновено са през юли, а първите ни двубои от Лигата на нациите са в началото на септември. Така че това няма да е пречка за работата на Илиев на двете места.

В началото на юни на трикольорите предстоят две контроли с Румъния и Словения като гост. Очаква се още преди края на шампионата от Черно море да излязат с позиция за бъдещето на Илиев. Двете страни постоянно водят разговори, като се търси най-добрият вариант. Шефовете на варненци са били категорични, че ако Илиан спечели квота за Европа, то най-логичното нещо е именно той да води тима. Черно море ще домакинства на „Хювефарма Арена“ в Разград.

В момента, докато Илиев и щабът му работят с националите, на „Тича“ нещата движи Веско Бранимиров. Той обаче няма УЕФА При лиценз и не е опция за постоянен наставник, след като Илиан остане само в държавния отбор.В същото време „Тема Спорт“ научи и че може да има промяна в треньорския щаб на моряците. Възможна е рокада на наставника, който се грижи за вратарите. В момента на „Тича“ това е Боян Пейков. При трикольорите на Илиев помага Здравко Здравков-Фози.