Бившите шампиони Стан Вавринка и Давид Гофен преодоляха първия кръг на турнира по тенис на клей в Маракеш от сериите АТP 250.

39-годишният Вавринка, който спечели надпреварата, носеща името на бившия марокански крал Хасан II, през 2010 година, постигна неочаквано лесен успех с 6:1, 6:4 над испанеца Алберт Рамос.

Швейцарецът спечели първите пет гейма в мача и макар след това Рамос да успя да "влезе" в мача, за него вече бе доста късно за обрат.

Във втория кръг Вавринка ще играе с поставения под номер 7 Мариано Навоне от Аржентина.

Напред към втория кръг продължава и шампионът за 2022 година Давид Гофен. Белгиецът реализира четири пробива от осем възможности и отстрани французина Артур Риндеркнех след 6:4, 6:4.

За място на четвъртфиналите Гофен ще спори с американския квалификант Николас Морено де Алборан.

Защитаващият титлата си Роберто Карбайес Баена от Испания също се класира за втория кръг. Испанецът водеше с 6:2, 6:0 срещу Матео Гиганте, когато италианецът се отказа.

Следващият съперник на Карбайес Баена е номер 3 в схемата Даниел Евънс от Великобритания.

Бившият финалист на "Уимбълдън" Матео Беретини, който в последните няколко години постоянно е измъчван от травми, се справи без затруднения с номер 56 в света Александър Шевченко от Казахстан и го победи с 6:2, 6:1 за само 75 минути.

Във втория кръг италианецът ще се изправи срещу испанеца Хауме Мунар.

Последвайте каналите ни в: