Отборите на Черноморец и Спартак Плевен слагат край на 27-ия кръг в Националната баскетболна лига. Двата тима се изправят един срещу друг тази вечер от 19:00 часа в зала “Бойчо Брънзов” в Бургас. Двубоят ще бъде излъчен пряко в ефира на Max Sport 2.

“Акулите” заемат второто място във временното класиране на НБЛ с баланс от 21-5, като днес имат възможност отново да излязат еднолично начело в таблицата, изпреварвайки направилия грешна стъпка вчера Рилски спортист (21-6). Спартак Плевен пък трябва да спечели срещата, за да запази надежди за върха в подреждането.

Черноморец е единственият отбор без поражение като домакин от началото на сезона, като възпитаниците на Васил Евтимов са 12-0 в своята зала. Съвсем наскоро бургазлии вдигнаха и Купата на България, като след този успех спечелиха и гостуването си на Балкан с 95:71 през март.

Спартак бе отборът, който бе победен от Черноморец на финала на Купата. Плевенчани не успяха да се противопоставят на своя опонент, но пък след това се поправиха с успех над ЦСКА с 82:78 в София.

Черноморец спечели и двата си мача срещу Спартак в НБЛ през настоящия сезон, като първо “акулите” надвиха плевенчани със 78:75 в “Балканстрой”, а след това ги надиграха и в Бургас с 91:70. Черноморец триумфира над Спартак и за Купата след 86:62 в Бургас.

Последвайте каналите ни в: