Мистерията относно това кой е платил огромната гаранция на Дани Алвес от 1 млн. евро е на път да бъде разгадана. В испанското ТВ предаване “Fiesta” бе разкрито, че не отделно лице, а все още неназовано бразилско списание е извършило сериозното плащане.

Идеята е в замяна на заплатената гаранция изданието да направи ексклузивен материал за живота на Дани Алвес, който да включва интервю под формата на документален филм. Това, което добавя още по-интригуващ нюанс към ситуацията, е искането на бразилския футболист да включи в документалния филм и съпругата си Йоана Санс, която обяви, че се разделя с него.



Разбира се, все още няма потвърждение от бразилското списание. Не се споменава и името му.

Преди дни се появиха различни хипотези за възможните платци на гаранцията на Алвес. Бащата на Неймар, който бе спряган като възможен “спасител” на играча, беше един от първите, които отрекоха. Говореше се дори, че бившият футболист на Барселона и настоящ на Атлетико Мадрид Мемфис Депай може да е платил гаранцията. Това също бе отречено от адвоката на нидерландския играч.

Дани Алвес, който през февруари беше осъден на първа инстанция на четири години и половина затвор за изнасилване, преди няколко дни беше освободен от затвора в Барселона. Той престоя там близо 14 месеца.  Съдът се съгласи да го пусне на свобода до обжалването му, при условие че плати гаранцията от 1 млн. евро, предаде испанския и бразилския си паспорт и не напуска Испания.

Освен това му е забранено да се доближава на по-малко от един километър от дома или работното място на жертвата и да установява контакт с нея.  40-годишният ветеран трябва да се явява в съда в Барселона всеки петък.