Женският тим на ЦСКА ще играе на полуфиналите в женското волейболно първенство.

Съставът на Юлия Иванова и Антонина Зетова елиминира Хектор след две победи с по 3:0 гейма и ще се изправи срещу Левски за място на финалите. Серията започва в неделя в зала „Васил Симов“ от 18:00 часа и ще бъде предавана НА ЖИВО по БНТ 3.

Играе се до две победи на разменено гостуване.

Старши треньорът на ЦСКА Юлия Иванова говори пред клубния сайт преди двубоите със "сините".

Г-жо Иванова, може ли да се каже, че лесното свърши и идва трудното?

Да, започва най-важната част на първенството, така е. Левски е доста по-силен състав тази година, спрямо миналата. Въпреки че ги победихме няколко пъти през сезона, сега всичко започва при 0:0. Тези победи нямат вече никакво значение. Надявам се да играем добре и да завършим положително серията.

Успя ли отборът да навлезе в ритъм и да играе така, както на вас ви се иска?

Все още има какво да развиваме. Когато направим едно нещо добре, друго не се получава както ни се иска. Освен това имаме и доста болни момичета, такива които не могат да се включат пълноценно. Надяваме се до началото на серията всички да са здрави. Всеки треньор, дори когато победи, иска повече. Надявам се, че ще покажем силна игра и ще преборим Левски.

Можете ли да извадите някакви поуки и да правите анализ от мачовете, които игра ЦСКА с Левски досега?

Левски има много силни страни. Когато играе на висота, е много трудно да бъде победен. Всичко зависи от това какво ние направим. Ако правим по-малко грешки, имаме добър шанс. Но ако ние бъркаме повече, сами ще си направим живота труден. Освен това въпросът е и те колко бъркат. Защото при нашите победи, те допуснаха доста грешки.

Как Ви се виждат момичетата, спокойни ли са преди първия сблъсък?

Нормално е да има притеснение, все пак играеш с Левски, залогът е голям, не е редови мач от сезона. Има заряд, но с такива мачове се израства.

ЦСКА има домакинско предимство в серията. Ще призовете ли и публиката на помощ?

Да, абсолютно. Два мача играхме със страхотна подкрепа от феновете – единият бе срещу Левски в нашата зала и другият бе срещу Марица във финала за купата. Пред феновете се играе много по-различно, те носят допълнителен заряд. Но и отговорността е друга – всичко е в повече и адреналинът е по-висок. Призоваваме ги, ако имат възможност, да дойдат и да ни подкрепят, ще имаме нужда от тях.

В ролята на фаворит ли ще влезе ЦСКА?

Чак на фаворит, не бих казала. Защото Левски има опитни състезателки, три чужденки, националки на България. Това че сме ги били три пъти тази година, нищо не означава. Според мен те не са показали най-доброто от себе си. Не че ние сме го направили, но те имат още много голям потенциал за разгръщане. Имат качествени състезателки – бразилка и аржентинка като крайни нападателки, либеро от Полша и са покрили три сериозни поста, с много по-опитни състезателки от нас. Но се надявам, че ще се справим. Няма да е никак лесно, не вярвам мачовете да свършат с по 3:0, очаквам дълга битка. Надявам се, че ще покажем най-добрата си игра точно сега. Много ни се иска отново да играем на финал и да се изправим срещу Марица, да опитаме да им се противопоставим.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Startphoto