Сакраменто Кингс повече няма да може да разчита на Малик Монк до края на редовния сезон в НБА. Гардът е получил контузия в дясното си коляно и ще отсъства от редиците на Майк Браун в следващите 4 до 6 седмици, съобщава репортерът от ESPN Ейдриън Войнаровски. Това означава, че Монк може да се завърне в игра този сезон, само ако “кралете” се класират за плейофите, които започват на 20 април.

ESPN Sources: Sacramento Kings G Malik Monk has suffered a sprained right MCL and is expected to miss four-to-six weeks. Monk — who’s had a career-best season — needs a Kings run in the Western Conference playoffs to return this season. pic.twitter.com/5Q3isJ0U1N

— Adrian Wojnarowski (@wojespn) March 30, 2024

Монк получи травмата в първата четвърт в мача с Далас Маверикс, загубен от Сакраменто със 103:107. Той е вторият играч на Кингс, който със сигурност повече няма да облече екипа на тима до края на редовния сезон, като другият такъв е Кевин Хъртър, който претърпя операция на рамото и по всяка вероятност няма да е на линия дори и за плейофите.

Малик Монк е основен кандидат за наградата “Шести човек на годината”, след като записа средни показатели от 15.4 точки, 2.9 борби и 5.1 асистенции през настоящия сезон. Сега обаче Сакраменто трябва да се опита да се класира за плейофите без неговата искра от пейката, като отборът на Александър Везенков заема осмото място в Западната конференция с баланс от 42-31 към момента.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages