Агентът на Алфонсо Дейвис Ник Хуосе говори пред “Билд” за бъдещето на клиента си и преговорите с Байерн.

Както е известно, договорът на канадския ляв бек изтича догодина, а той иска сериозно увеличение на заплатата (б.ред. - близо 20 млн. евро за година, докато Байерн е склонен да предложи 14 млн.) - нещо, което баварците на този етап не са склонни да направят.

Nick Huoseh (Alphonso Davies' agent): "It's unfair that Alphonso is now being attacked. We were close to an agreement a year ago. Then the entire club management was replaced. We didn't hear anything for seven months. Although I tried during this time to contact the club myself… pic.twitter.com/zqJd8ZGRKv

— Bayern & Germany (@iMiaSanMia) March 28, 2024

В тази връзка от клуба са поставили ултиматум на канадеца и агента му да решат до края на седмицата дали футболистът иска да преподпише. Алфонсо Дейвис е свързван силно с Реал Мадрид и се очаква, че ако не продължи договора си с Байерн, ще бъде продаден през лятото.

“Несправедливо е Алфонсо да бъде атакуван сега. Бяхме близо до споразумение преди една година. Тогава цялото ръководство на клуба беше сменено. В продължение на седем месеца не чухме нищо. Въпреки че през това време се опитах сам да се свържа с клуба.

Сега ни се поставя ултиматум и се предполага, че трябва да реагираме в рамките на две седмици, защото клубът е под натиск и му отне много време да се преориентира в управлението? Това не е справедливо”, каза агентът на Алфонсо Дейвис.

“Това е много важен договор в кариерата на Алфонсо и се предполага, че трябва да вземем решение, без да знаем кой ще бъде треньорът през следващия сезон и как изглежда отборът. Ето защо смятаме, че е несправедливо да реагираме на ултиматума. Ще решим как да постъпим в края на сезона, когато ще има повече яснота”, добави още той.

Очаква се Дейвис и агентът му да вземат решението си в следващите няколко седмици, като на този етап очакванията са, че той няма да преподпише с Байерн.

Последвайте каналите ни в: