Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт се включи в компанията от треньори, които разкритикуваха все по-силно УЕФА за нежеланието на европейската футболна централа да промени правилата за повиквателни за предстоящото европейско първенство. Все повече наставници изразяват мнение, че голямото натоварване на футболистите и многото травми през сезона правят необходимо увеличаването на съставите на отборите. Вече няколко селекционери се застъпиха за тезата, че планираните към момента 23 играчи трябва да бъдат покачени на 26, за да имат по-голямо спокойствие треньорите при евентуални травми.

“Има още една среща на УЕФА, на която имаше разговори сред някои от треньорите за евентуално увеличаване на броя на играчите. Трябва да вземем най-добрите решение с това, с което разполагаме, и някои от тях ще бъдат на база на медицината. Успяхме да направим правилните неща в предишни турнири, успяхме да дадем повече игрово време на повече играчи, но с 23 играчи определено е по-трудно,” заяви Саутгейт.

Само в рамките на последната седмица Саутгейт бе принуден да освободи Хари Кейн и Букайо Сака още преди старта на двата приятелски двубои, а по време на самите срещи травми получиха Хари Магуайър, Джон Стоунс, Кайл Уокър и Сам Джонстън.

Последвайте каналите ни в: