Френската футболна федерация обяви, че е станала жертва на кибератака миналия петък (22 март), оставяйки под въпрос купища лични данни и чувствителна информация на играчи и клубове, съобщава вестник “Паризиен”. Личната информация включва имена, пощенски адреси, имейли, възраст на футболистите. За клубовете евентуално изтичане на информация може да засегне банкови сметки и друга чувствителна информация.

“Възможно е да бъдат засегнати единствено данни от сезоните 2022/23 и 2023/24. Паролите, банковите сметки, медицинска информация и снимките не са засегнати. Френската футболна федерация ще информира индивидуално засегнатите от тази атака при изтичане на лична информация. Федерацията също така е подала жалба до Националната комисия по ИТ и кибесигурност,” се заявява в официално съобщение.

Комисията и съответните служби са започнали разследване, като притесненията са, че изтеклата информация може да бъде продадена на заинтересовани трети страни. Засега няма предположения за самоличността на извършителите.

Последвайте каналите ни в: