Рами Киуан – име, което все по-често ще чуваме. Боксьор, който със своя нестандартен стил на игра си проправя път сред клишетата и търси своето място под слънцето. Макар и само на 23 години, той доказва, че с талант, много работа и воля за успехи, мечтите се постигат.

Първата голяма цел вече е изпълнена, след като Рами се превърна в единствения ни боксьор, който спечели квота на световната олимпийска квалификацията в Бусто Арсицио (Италия) през месец март. Визата за Париж беше извоювана след 4 категорични победи в категория до 71 килограма.

„Рами Киуан – право в целта“ е 12-ят филм от поредицата на БНТ "Спортните таланти".

Заглавието на филма е вдъхновено от историята и образа на Киуан, а любопитното е, че самото му име „Рами“ от арабски означава „стрелец“ и „право в целта“.

В него ще видите много хора и палитра от емоции. Пред камерата на БНТ Рами разкрива повече за детството си и трудните моменти в своя живот. Сълзи също не липсват - тези на неговата майка Блага. С вълнение за младия боксьор говори и неговият баща - Мофид.

Важно място заемат и треньорите, извели Рами до успехите. С част от тях се срещнахме и ние. Селекционерът на националния ни отбор по бокс за мъже Жоел Арате, както и неговите помощници Александър Александров и Валентин Поптолев описаха Рами като боксьор и обясниха защо вярата им в него е безрезервна.

Автор на филма е Десислава Францова, а оператори са Николай Балкански и Борис Тодоров. Режисьор е Емил Минков.

"Рами Киуан – право в целта" е дванадесетият филм от поредицата "Спортните таланти на България". Премиерата на филма е тази вечер, на 27 март, от 20:00 часа по БНТ 3.

Последвайте каналите ни в: