В Наполи изобщо не приеха добре оневиняването на защитника на Интер Франческо Ачерби по обвинението за расистка обида срещу бранителя на неаполитанци Жуан Жезус.

От италианския шампион обявиха, че вследствие на решението на спортния съдия по случая те ще спрат да участват в антидискриминационните инициативи на Серия "А". "Наполи вече няма да участва в просто декоративни инициативи на футболни институции срещу расизма и дискриминацията. Ние ще продължим да се занимаваме с тях сами, както винаги сме правили, със същото убеждение и решителност", се казва в изявление на клуба.

#IostoconJJ

Clicca qui per il comunicato: https://t.co/NcsG9DhkEV pic.twitter.com/QDKTwuQ218

— Official SSC Napoli (@sscnapoli) March 26, 2024

Също така като в подкрепа за своя футболист „партенопеите“ написаха "Аз съм с JJ" в своето изявление и на профила си в социалната мрежа X (бивш Туитър) публикуваха снимка на вдигнат юмрук – която самият Жезус добави към своя акаунт в Инстаграм. Бразилецът е останал разочарован от оневиняването на Ачерби, като се ядосал още повече, щом разбрал, че не може да обжалва нарушението.

Междувременно, тифози на Наполи също изразиха подкрепата си към защитника чрез следния транспарант, закачен на различни места в Неапол: „Лицемерна система… Ачерби е твоята емблема!“

Последвайте каналите ни в: