Старши треньорът на националния отбор на Виетнам Филип Трусие беше уволнен след поражението на тима с 0:3 от Индонезия в третия кръг на квалификациите в зона Азия за Световното първенство през 2026 г. съобщиха от местната футболната федерация.

Французинът, който пое състава през февруари миналата година, беше информиран за решението след загубата в Ханой, която беше втора за последните шест дни срещу индонезийците и остави Виетнам на трето място в квалификационна група F.

Само първите два отбора от всяка от деветте групи във втората фаза в Азия продължават в следващия кръг.

[BREAKING]
The meeting was initially scheduled for tomorrow morning, but the decision was made by the VFF and Coach Troussier just a few hours after the loss to Indonesia.
👉Read More: https://t.co/iD8HARalhC#Troussier #terminatescontract #VFF #vsn pic.twitter.com/dxjGnum9Hd

— Vietnam sports news (@VNSportsnews) March 26, 2024

Виетнам никога не е участвал на Световното първенство, но представителите на Азия ще бъдат увеличени на осем на финалите през 2026-а, което даде надежди на тима, че бившият треньор на Япония може да доближи страната до място на Мондиала.

Въпреки това поредните загуби означават, че виетнамците изостават с четири точки от втория Индонезия и трябва да спечелят срещу Филипините и Ирак през юни и се надяват Индонезия да не успее да събере три точки от двата оставащи мача.

Ирак си осигури едно от двете квалификационни места в групата, след като победата с 5:0 над Филипините придвижи отбора на Хесус Касас до 12 точки от четири мача.
БТА

Последвайте каналите ни в: