Португалският национал Жоао Кансело даде интервю пред колегите ни от “А Бола”, в което говори открито за своите добри и лоши моменти от последните два сезона. От изданието попитаха крайния защитник, който играе като преотстъпен в Барселона от Манчестър Сити, за изказване на мениджъра на “гражданите” Джосеп Гуардиола, че Кансело бил недоволен от това, че Рико Люис и Нейтън Аке играели повече от него.

“Това са лъжи! Никога не съм бил лош съотборник към тях. Можете да питате Аке или Рико. Нямам никакъв комплекс на превъзходство или малоценност към тях, но това е мнението на треньора… Натъжих се, защото това изказване не беше вярно. Мисля, че в Манчестър Сити бяха малко неблагодарни към мен, когато ми казаха, че няма да разчитат на мен, защото аз бях доста важен играч в годините, в които бях там. Никога не съм се провалял в ангажимента ми към клуба и феновете, като винаги съм давал всичко от себе си. Помня момент, в който бях нападнат и ограбен, но на следващия ден играх на “Емиратс” срещу Арсенал. Това са неща, които не се забравят. Оставих съпругата ми и дъщеря ми сами вкъщи, а те бяха ужасени. Но хората ще запомнят само думите на господин Гуардиола, защото той има много по-голяма сила, когато говори, така че предпочитам да си запазя мнението ми за себе си. Предпочитам да знам, че казвам истината.  Чувствам се доволен, от това, което постигнах там. Аз съм искрен човек и никога не лъжа. Животът продължава и се надявам всичко да е наред, защото когато бях там, аз се наслаждавах на своя футбол и на отбора, който си остава фаворит в Шампионска лига”, отговори той.

Бекът също така потвърди, че нарочно не е участвал на специалната церемония на Португалската футболна федерация, на която други двама играчи на Сити - Бернардо Силва и Рубен Диаш бяха удостоени с почести заради триумфа си в ШЛ. “Да, така е, няма да бъда лицемер. Отличията не ме интересуват, защото вече си имам такива вкъщи. Моите най-големи постижения са това, че дъщеря ми, съпругата ми, баща ми и брат ми са добре, както и че съм постигнал всичко, което съм искал на лично ниво. Трофеите в спортно отношение идват като резултат от усърдната всекидневна работа по време на сезона. През миналия сезон в Шампионска лига направих асистенции в груповата фаза, но чувството ми беше, че не бях спечелил аз трофея. Ето защо не присъствах на получаването на почести от португалската федерация. Бернардо и Рубен не се опитаха да ме разубедят, защото знаят, че когато си наумя нещо, аз го отстоявам докрай”, продължи Кансело.

Опитният играч призна, че дава съвети на по-младия си сънародник в Барселона Жоао Феликс, и сподели, че е останал с отлични впечатления от него като футболист и човек. “Давам му съвети и се опитвам да му предам нещо от моя опит, защото съм играл в много клубове. За някои хора това може и да не е позитивно, но за мен беше в голяма степен. Този сезон започнах да опознавам по-добре Жоао. Той е много работлив човек, което въобще не бях очаквал. Понякога играчите с голям талант нямат навика да се трудят толкова усърдно, а при него е точно обратното. Жоао има качества, които рядко се виждат в други футболисти и е на прав път. Всеки път, в който влезе в игра, той нарушава баланса на терена, като има вълшебно докосване на топката и други гениални черти, които го правят толкова популярен както в Португалия, така и в Испания. Има много хора, на които им харесва, а други то мразят, но той е част от нашите животи. Справя се много добре с напрежението, като съм впечатлен от неговите качества и човечност”, увери той.

Самият Кансело не скри задоволството си, че през настоящата кампания има възможността да носи екипа на каталунците “За мен да бъда част от Барселона е специален момент, защото съм фен на клуба. Цялото ми семейство са привърженици на Бенфика, но аз винаги съм се възхищавал на Барселона. Всички мои идоли са играли тук. Харесва ми начинът, по който се занимават с юношите. Също така ми допада стилът на игра. Когато дойдох тук, аз си намалих заплатата, което въобще не ме притеснява. За трети път бях на косъм от това да дойда в Барселона и ето, че най-после съм тук”, заяви бившият футболист на Бенфика, Валенсия, Интер и Ювентус.

Той не пропусна да говори и за миналия пролетен полусезон, който прекара като преотстъпен в Байерн (Мюнхен). “Не съжалявам за този наем, въпреки че Манчестър Сити спечели ШЛ. Чувствам, че направих правилния избор, като отидох в отбор, който наистина ме искаше. Това е клуб, който ми даде много през шестте месеца, в които бях тук. Работих заедно със страхотни играчи, а клубът е грандиозен. Спечелването на титлата в Бундеслига беше по-трудно, отколкото очаквах. Мислех, че германското първенство е по-лесно, отколкото всъщност е, както и че Байерн ще доминира много повече, особено като се има предвид, че клубът беше спечелил 10 поредни титли. Накрая стана сложно, защото Борусия (Дортмунд) се справяще доста добре и играеше добър футбол, когато пристигнах. Не исках да спечелим чак в последния момент, но явно съотборниците ми са знаели малко по-добре как става това. Имах удоволствието да играя в този тим, който е пълен с таланти, както и щастието да спечеля титла с клуба. Печелил съм в Италия, Англия и Германия, така че бих искал да остана в Барселона и през следващия сезон, за да се боря за титлата и в Испания”, добави бранителят.

Последвайте каналите ни в: