Отборът на детско-юношеската школа на Лудогорец спечели шампионската титла в първото издание на детския турнир по мини футбол "Лудогорска пролет" в Разград, съобщава БТА. Той се организира от Областната администрация, ПФК Лудогорец 1945, Областният съвет на БФС и Спортен клуб Спорт за всички. В турнира участваха девет отбора. Осем от тях бяха от общините в област Разград, а един от Омуртаг. Състезателите от тимовете бяха деца, родени през 2013 и 2014 година. Срещите се играха в тренировъчната база "Гнездо на орли".

Младите надежди на школата на "орлите" спечелиха шампионската титла след финален двубой срещу тима на Цар Калоян. Интересното е, че отборът-победител, с треньор Христо Доков, е съставен от деца, родени само през 2015 година - т.е. бяха най-младият тим от всички. Победителите и техните подгласници от Цар Калоян и от Лудогорски таланти бяха наградени от областния управител Владимир Димитров, под чиято егида премина турнирът. На четвърто място остана ученическият отбор от исперихското село Подайва, след тях се наредиха тимовете на разградското училище "Отец Паисий", заветското село Брестовене, Кубрат и Лозница. Те получиха наградите си от зам.-областния управител Ивелина Игнатова, Здравко Душков и треньора Росен Иванов от ПФК Лудогорец 1945. 

Специални медали получиха треньорите на всички тимове и състезателите, определени за най-полезните играчи от всеки отбор. За всички отбори имаше подаръци - футболни топки, а шампионът получи специална топка, подарък от Областния съюз на БФС. Децата се прибраха и с по един сувенир за спомен. Специален медал за инициативата за турнира получи Владимир Димитров, който има важна роля във футболната история на Разград.

За подкрепа на отбора на Кубрат бяха дошли и женският волейболен отбор от същия град, като момичетата в една от паузите изиграха приятелски мач със сборен момчешки отбор.

След общата снимка всички участници бяха единодушни, че турнирът се е превърнал в истински футболен празник и си пожелаха състезанието да стане ежегодно. Областният управител заяви, че е впечатлен от таланта, хъса за игра и старанието на децата и им пожела да тренират упорито и да станат професионални футболисти.