Най-полезният играч на турнира за Купата на България - Алекс Уандие, говори след триумфа над Спартак Плевен с 86:62 във финала на надпреварата.

“Това е възнаграждение, че дойдох готов да играя днес, след като вчера не бях през първото полувреме. Това е благодарение на всички. Някой друг път някой друг ще вкара важен кош или гейм уинър в последните секунди. Благодарен съм, че всички бяха готови. Вчера беше по-трудният мач, а днес просто събрахме инерция и нямаше как да ни отговорят по никакъв начин. Бих посветил трофея на семейството ми и след това най-вече на феновете, защото тези фенове не са усещали това чувство от 1975-а.

Радвам се, че сега ще можем да сложим още един банер до този горе. Мога само да се гордея със себе си и с отбора. Това е нещо, което остава в историята завинаги. Днес искахме да вземем борбите, да елиминираме шута на Първис и планът беше да опазим него, защото като цяло той е най-добрият вкарвач от техния отбор. Той направи два фала в първата част и оттам мачът много ни потръгна. В защита те нямаха решение”, заяви Уандие.

Последвайте каналите ни в: