Бърнли най-после постигна победа, след като надви с 2:1 Брентфорд в мач от 29-тия кръг на Премиър лийг. Тимът на Венсан Компани игра близо цял мач с човек повече, след директния червен картон на Серхио Регилон, който предизвика дузпа и бе изгонен  в 9-ата минута. Именно от 11-метровия наказателен удар Якоб Бруун Ларсен откри (10’-дузпа), а Давид Датро Фофана удвои с втория си пореден гол (62’). Кристофер Айер върна едно попадение за Брентфорд (83’), но за повече нямаше време.

Така Бърнли записа записа първа победа от 10 поредни мача насам, като тимът имаше 4 загуби в последните си пет срещи. Oтборът продължава да е предпоследен със 17 точки, на осем от зоната на спасението. Брентфорд пък записа шест поредни мача без победа, като има 5 поражения в последните си 6 срещи и се намира на 15-о място, но може да падне още надолу. “Пчеличките” само 4 точки над опасната зона.

5 - Only Lyle Foster (7) has been involved in more Premier League goals for Burnley than David Datro Fofana this season (5), despite the Chelsea loanee only making his debut for the Clarets in January. Alive. #BURBRE

— OptaJoe (@OptaJoe) March 16, 2024

Още в 9-а минута гостите от Брентфорд останаха в намален състав след директен червен картон на Серхио Регилон за нарушение срещу откъсващия се Витиньо. Първоначално съдията Дарън Бонд подмина ситуацията, но след преглеждане с ВАР, отсъди дузпа и изгони Регилон. От бялата точка Якоб Бруун Ларсен не сгреши и даде аванс на Бърнли. Малко преди края на първата част Давид Датро Фофана направи голям пропуск, след като на празна врата не уцели топката.

През втората част котдивоарският нападател можеше да вкара куриозен гол, след като открадна топката от Марк Флекен, но се подхлъзна и нидерландският вратар успя да избие със сетни усилия в корнер.

A HUGE WIN! 🤩 pic.twitter.com/yUbbCptPcx

— Burnley FC (@BurnleyOfficial) March 16, 2024

Давид Фофана все пак се разписа за домакините в 62-а минута, когато бе изведен очи в очи с Флекен от Уилсон Одоберт и отбеляза за 2:0. За гостите от Брентфорд едно попадение върна Кристофер Айер с глава в 83-тата минута, който засече центриране на Шандън Баптист и с помощта на страничната греда намали резултата. До края на срещата Кийн Люис-Потър стреля опасно с глава и можеше да изравни, но стражът на Бърнли Ариянет Мурич успя да се намеси с вещина.

Последвайте каналите ни в: