Две убедителни победи за Славия в Елитните юношески групи в неделния ден. Първо родените през 2009г., водени от Мариян Стоянов надвиха категорично връстниците си от отбора на Звезденбург с 5:0. Славистите контролираха събитията през цялата среща, а резултата можеше да бъде и още по-категоричен, ако белите бяха по-концентрирани в някои моменти пред противниковата врата.

Във втората среща при родените 2008г., развръзката дойде в последните минути. Първо играч гостите беше декориран в червено и останали с човек по-малко, бургазлии успяха да се мобилизират и да открият резултата в тяхна полза. Все пак в заключителните минути, момчетата на Ивайло Семерджиев взеха нещата в свои ръце и оказаха сериозен натиск пред противниковата врата и набързо отбелязаха три безответните гола, формирайки успеха с 3:1 в тяхна полза.

Вторият отбор на Славия, надви с категоричното 5:1 съперниците си от Оборище Панагюрище в среща от първенството на Югозападната “В” група. Водени от капитана си Валентин Петров, младите бели надежди оставиха отлични впечатления и зарадваха треньора си Ивайло Василев, както и всички зрители на помощния терен на стадион Александър Шаламанов в неделния следобед.

Срещата започна отлично за славистите и още в първата минута след отлична комбинация, нападателя на домакините Марио Георгиев откри резултата. Последваха равностойни минути за двата отбора и след грешка в защитата на белите в средата на първото полувреме, Георги Божилов от гостите възстанови равенството. Така двата отбора се оттеглиха на почивката при равенство в резултата.

Славия натисна още в първите минути на втората част и така логичното се случи. Последваха няколко много добри атаки за белите и първо Мартин Сораков, а след него и Роберто Илиев отбелязаха на два пъти, набъбвайки резултата до крайното 5:1. Минути освен тях двамата като титуляри в стартовия състав записаха още Мартин Георгиев и Чунг До от първия отбор на белите.