Момчетата от елитния тим Лудогорец U17 отвяха с класическото 3:0 ЦСКА 1948 (София). Шампионатният мач от XVII кръг на пролетния дял се игра в комплекса „Гнездо на орли“.

Срещата започна силно за талантите на Шампионите. Още в първата минута Филип Гигов изтърва стопроцентово, чисто голово положение. Пет минути по-късно той успя да се реваншира, като допринесе с асистенция за първия гол. Точният удар нанесе Елисей Съров в 6-тата минута.

Филип Гигов успя да удвои преднината на „зелените“ след извеждащо подаване на Исмет Хасан.

След подновяването на играта пред отбора на Лудогорец U17 се разкриха още добри ситуации, но играчите не успяха да реализират атаките си. Шанс да увеличат преднината на своя отбор имаха Калоян Божков, Филип Гигов и Елисей Съров.

Класическото 3:0 в 73-тата минута оформи Филип Гигов. Второто му попадение дойде след извеждащо подаване на Елисей Съров.

Доволен съм от себераздаването на момчетата и показаната мъжка игра. Поздравявам играчите за категоричната победа срещу един от добрите отбори в Елитната група, коментира гордият наставник на Лудогорец U17 Мартин Цирков.

В следващия XVIII кръг от пролетния дял на шампионата разградският тим ще гостува на Черно море (Варна). Срещата е насрочена за следващия петък.

 

Децата от тима на Лудогорец до 14-годишна възраст взеха последната си контрола с победа 4:0 над Шумен 2007. Срещата се игра в комплекса „Гнездо на орли“.

Първото полувреме завърши с два гола аванс за „орлетата“. Резултатът откри Денислав Димитров, който бе точен от бялата точка. Витомир Тодоров удвои преднината за „зелените“ след майсторски изпълнен пряк свободен удар.

След подновяването на играта Емир Мехмедов се разписа за класическото 3:0, а крайният резултат оформи Илия Димитров.

Всички момчета се стараха да изпълнят поставените задачи. Като за последна контрола съм доволен, коментира след последния съдийски сигнал старши треньорът на Лудогорец U14 Емилиян Петров.

В първия си шампионатен сблъсък от пролетния дял „орлетата“ предстои да приемат на свой терен футболистите на Фратрия (Варна). Мачът е насрочен за следващата събота.