"Марица" U19 допусна домакинска загуба с 1:2 от "Димитровград" в среща от 15 кръг в Зонална група U15, който се игра в сряда на терена до СУ "Св.Седмочисленици" в ЖК "Тракия". Двата състава изиграха много здрав, динамичен и двуостър мач.

Гостите поведоха в резултата след грешка на "жълто-сините". По-късно Емилео Макавеев нямаше шанс и нацели гредата след удар с глава. Последва и отменен гол на маричани, като реферите отсъдиха, че преди попадението топката е напуснала игралното поле. Увлечени в атака пловдивчани сбъркаха фатално в отбрана и допуснаха второ попадение. Те обаче не се примириха и продължиха да търсят своето в мача. Така все пак Ники Иванов върна едно попадение. Наско Христев отбеляза за 2:2, но и неговото попадение бе отменено, този път заради засада. И при двата отменени гола съдиите взеха правилни решения, коментираха от клуба. Така момчетата на Абип Конедарев и Йордан Влашки загубиха този двубой.

"Марица" U19 заема 4-то място в класирането с 33 точки, на три зад "Арда" и "Димитровград", които са с по 36 и на 6 зад лидера "Ботев". На 7 март "жълто-сините" гостуват на "Арсенал" в Казанлък.