Отборите на Национал изиграха добри мачове срещу връстниците си от Ботев /Пловдив/ в Елитните юношески групи ето и подробностите:

 Национал (U16) - Ботев /Пд/ (U16) 2:2

РЕПОРТАЖ| Двата отбора изиграха приятен за гледане, оспорван и коректен мач, в който многобройната публика вида четири гола и множество отлични отигравания. Срещата започна по-добре за "канарчетата" и те откриха резултата чрез Димитър Урумов, който завърши добра комбинация. Гостите продължиха с добрата си игра и пред Урумов се откриха още няколко добро ситуации, но стражът на Национал се намеси. Национал изравни с чудесен гол на капитана Кристиян Горянов, който проби през няколко съперникови играчи и от средна дистанция стреля неспасяемо за 1:1. В 56-ата минута "жълто-черните" все пак поведоха отново, след като Костадин Павлов бе изведен на добра позиция и не сбърка. Гостите създадоха още няколко добри шанса, но не успяха да отбележат трето попадение.  Момчетата на Владимир Лилов и Станислав Катранков изравниха с гол на Алекс Александров, който се възползва от отличен пас на Горянов. В края на мача Виктор Илиев можеше да подпечата обрата, но диагонолният му удар излезе в аут.

 Национал (U16) - Ботев /Пд/ (U16) 2:1 (0:1)

РЕПОРТАЖ| Национал игра по-добре през по-голямата част от мача и се поздрави с драматичната победа. Преди почивката имаше интересни ситуации пред двете врати. Гостите поведоха секунди преди края на полувремето. Момчетата на Александър Стоянов се върнаха в мача няколко минути след почивката, когато постепенна атака бе завършена от Гриша Георгиев. Последваха десетина силни минути за съперника. След тях и до края на мача Национал нападаше, но гол не падаше. Това стана в даденото от съдията продължиние, когато центриране на Станислав Симеонов бе засечено с глава от Божидар Петров в мрежата на гостите.