Асеновец (Асеновград) приема Сливен в предстоящия 21 кръг на Югоизточната Трета лига. Мачът е на 24 февруари (събота) от 14:00 часа на стадион „Шипка“ в Асеновград. На старта на пролетния дял тимът ни загуби гостуването си на Димитровград с 0:2. Ето какво каза старши треньорът на Асеновец Йордан Филипов пред официалния сайт на клуба.

-Господин Ковачев, може ли да подцените Сливен?
-Не вярвам да подценим този мач, защото имаме реална самооценка къде се намираме. Истината е, че ни е трудно, тепърва правим почти нов отбор. Имаме млади момчета, които имат огромно желание, но им трябва време, за да натрупат опит. А опитът е едно от най-важните неща особено в Трета лига…

-Сливен взе точка от Гигант (Съединение) в първия пролетен кръг. Това може да ви послужи като сигнал, че отборът не е същият, като през есента?
-Точно днес това коментирахме на разбора преди тренировката. Подчертах, че противникът е коренно различен, трябват му точки и играе на всяка цена с желанието може би да се опита да се спаси от изпадане. Така че за никакво подценяване от наша страна не може да става въпрос.

-Защо загубихте на старта от Димитровград?
-Играем много трудно в Димитровград. Гостували сме и с доста по-силен състав, но там като цяло не ни върви. Доста неудобен противник са ни. Разделихме си по едно полувреме, ние второто играхме много добре, но те просто си вкараха положенията. А и имаха късмет, ако трябва да бъдем честни… Ние пропуснахме два пъти сами срещу вратаря.

-Вече сте старши треньор, но имате треньорски опит. Каква е целта ви през пролетта начело на Асеновец?
-Още докато Веселин Филипов беше треньор на отбора, му помагах, а и на други места сме работили като тандем. Просто сега исках да направя следващата крачка и да водя отбора в ролята на старши треньор. Нямаме поставени конкретни цели, но искам да побеждаваме и да играем по-добре във всеки следващ мач.

-Какво би ви направило доволни през пролетния дял от сезона?
-Страшно съм мотивиран да докажем, че Асеновец няма да е боксова круша, каквито неща чувам, след като през зимата треньорът и доста основни футболисти си тръгнаха. Искам да докажем, че ще бъдем фактор и ще играем за победа във всеки мач. Сега направихме отбора малко на пожар, но през лятото ще имаме повече спокойствие и ще надградим настоящия състав.