"Марица" U19 постигна важна победа над шестия в класирането тим на "Самуилово". Срещата от 14 кръг в Зоналната група U19 се игра на стадиона в сливенското село Самуилово. Момчетата на треньора Абип Конедарев надвиха домакините с 1:3 в много здрав, динамичен и интересен мач.

Радослав Мицев откри резултата след асистенция на Тервел Михалски. По-късно Ангел Тосев изведе по перфектен начин Ангел Пеев, който излезе сам срещу вратаря, но защитник го повали и бе отсъдена дузпа. Наско Христев реализира наказателния удар за 0:2. Така завърши първото полувреме.

Второто полувреме донесе още едно попадение за пловдивчани. Ангел Тосев отново изведе Ангел Пеев сам срещу вратаря. Той напредна, преодоля стража и отбеляза за 0:3. В края на мача, след една дълга топка, лошото позициониране на отбраната и липсата на комуникация в тази ситуация доведе до опасност пред пловдивската врата. Нападател на домакините се измъкна зад защитата и отбеляза с глава, прехвърляйки вратаря.

Така "Марица" U19 записа победа в първия си мач за годината и стартира успешно пролетния полусезон. Тимът дели второ-четвърто място с "Арда" и "Димитровград", като трите тима са с по 33 точки. Лидер е "Ботев" с 36. На 28 февруари "жълто-сините" са домакини на "Димитровград".