ДЮШ на Спартак Пловдив приключи успешно шестото си участие в International Youth Tournament "Pirin Football Cup" град Сандански. Школата беше представена във всички възрастови групи от Родените през 2007-ма година, до Родените през 2015-та година. Шампиони в различните възрастови групи станаха пет гарнитури.

  • Родените през 2007-ма година с треньор Неделин Петров
  • Родените през 2008-ма година с треньор Слави Бекриев
  • Родените през 2011-та година с треньор Кирил Георгиев
  • Родените през 2012-та година с треньори Стефан Учиков и Кирил Георгиев
  • Родените през 2015-та година с треньор Георги Костадинов
  • Вицешампиони на турнира станаха Родените през 2009-та година с треньор Мариан Божилов, който за съжаление по здравословни причини не можа да присъства на турнира.

Условията в хотел Панорама бяха чудесни, а храната беше с много добро качество и в изобилие. Организацията на турнира беше на Европейско ниво. Имаше осигурен транспорт от хотела до игрищата, които тази година бяха реновирани и това допринесе за по-доброто качество на играта. Класирането на отборите донесе огромна радост на децата и на техните Родители. Всички от спортно-техническия щаб, начело с Крум Георгиев бяха очаровани от организацията на турнира и от представянето на децата, коментираха от клуба.

Главния треньор на ДЮШ на Спартак Митко Джоров направи анализ на представянето, което Ви предлагаме в резюме:

Целта на това мащабно участие на Школата на Спартак в турнира беше да влезнат отборите в игрови ритъм, преди подновяването на пролетния дял от първенствата по футбол.

Климата и условията за футбол през този сезон в България са най-добри в град Сандански. Неслучайно преди години всички отбори от Професионалния футбол провеждаха зимните си подготовки в този град. С оглед на факта, че в Пловдив тренировъчния процес се провежда на малки пространства и във фитнеса на базата на Спартак, възможността да играем 11 срещу 11 на цял терен е безценна!

Отличното класиране е допълнителен бонус, защото дава още по-голяма увереност на състезателите, че когато се трудят всеотдайно и спазват игровия план на своите треньори, тогава те стават по-добри футболисти и отборите на Спартак стават по-силни.