Треньорите от ДЮШ-а на Хебър прекратяват протеста си и с днешна дата заниманията се подновяват за общо 18-те отбора в школата, съобщи директорът в оставка Кирил Божков. 

Преди седмица наставниците на подрастващите отказаха да водят занимания, докато не получат забавените си две възнаграждения.

Ето какво написаха още в декларацията си треньорите от ДЮШ:

„Официална позиция от треньорския състав на ДЮШ Хебър 1918 гр.Пазарджик.

Считано от днес Понеделник 12 Февруари се възобновява учебно тренировъчния футболен процес към ДЮШ Хебър 1918. След цяла изминала седмица, в която ние дадохме време за решения и действия от страна на ръководството на клуба спрямо нашите искания, значителна промяна нямаше. Условията, които бяха поставени, бяха следните:

– Изчистване на дължимите заплати за Ноември и Декември, а на някои колеги и за Октомври месец.

– Започване на внасяне на осигуровките, които липсват от месец Април 2023 год. както и внасяне на декларации, защото за този период ние не само се водим неосигурени, но и без официален трудов стаж!

-Също едно от най-важните искания беше коренна промяна спрямо политиката, инвестициите, отношението и подкрепа от страна на клубните ръководители към цялата структура ДЮШ Хебър, нейните треньори и всички трениращи в нея деца!

С оглед на многото безразборни харчове, с които се съгласиха дори нашите преки ръководители в проведения ни разговор, а и ние като преки свидетели през целия период на управление на тези хора. При все като пример, че има работещи треньори в школата, на които за период от близо година след тяхното постъпване, не им беше осигурена дори елементарна екипировка, нужна в работната им среда.

В разговора ни на проведената среща изпълнителният директор на Хебър Елизар Спасов заяви, че за него не представлява трудност с лични средства да изплати част от дължимите ни заплати, като в бъдещ момент на приходи за клуба си възстанови разхода към нас. Това бе изтълкувано от нас като идеален момент за акт на добра воля от негова страна и от страна на ръководството, за оставянето ни без пукната пара за всички празници. Вярвахме, че призивите ни ще бъдат чути и ОТНОШЕНИЕТО към нас ще се промени. Уви и това не стана, а се превърна в поредните думи на вятъра!

Смятаме, че ДЮШ Хебър не заслужава да е просто параван и винаги да е поставяна на заден план. По този въпрос, цяла седмица никой не ни потърси – ние вече нямаме доверие в празните приказки и обещания, това трябва да бъде ясно на ръководството на клуба. По въпроса за задълженията към държавните институции не е направена и крачка за разрешаването му. Това, което ръководството успя, и то най-вече с помощта на спонсори и милостта от страна на местни бизнесмени, бе да изплати една заплата за месец Ноември, за някои колеги тя беше със статут за месец Октомври.

За нас, както заявихме и в предишната ни декларация, работата ни е мисия. Вършена с любов и начин на живот. Защото ние носим отговорност за децата на Пазарджик, които са ни поверени и избрали столетната емблема на Хебър. За нас Хебър винаги е трябвало да върви ръка за ръка с представителния отбор като едно цяло и място, където всички ние да се радваме за вбъдеще на децата ни. От много време школата на Хебър е подценявана и изтиквана на заден план. Знаем, че с действията, които предприехме за прекратяване на участие в първенства на всички гарнитури, би пострадал сериозно и първия отбор на Хебър. Ние не бихме допуснали това, защото Хебър е на всички ни.

Не бихме лишили нашите деца от възможността на прага на новия футболен полусезон, те да нямат шанса да се наслаждават и практикуват любимия им спорт. Въпреки поредната доза нехайство от страна на управниците на клуба, решихме да се поднови работата в цялата ДЮШ Хебър. Още веднъж изказваме огромната си благодарност към всички родители и техните деца, за проявената подкрепа, съпричастност и търпение към нас в този труден момент! Защото само заедно бихме могли да се борим за прозрачност и по светли дни за нашия любим клуб и неговите деца!“

sportnewspz.com