Ботев Пловдив няма да разчита повече на двама от може да се каже доста изявените имена от набор 2004 при канарчетата – Даниел Гичев и Никола Гелин. По информация на PlovdivDerby.com халфът и нападателя са привикани в петък от страши-треньора им Илиян Гаров и им е съобщено, че няма да се разчита на тях и че ще бъдат пратени да тренират с някой от юношеските състави. И двамата имат професионални договори с канарчетата, които изтичат през лятото. Само седмица преди подновяването на шампионата обаче на двамата е съобщено, че треньорското ръководство не е доволно от представянето им и те повече няма да са част от дубъла.

И Даниел Гичев, и Никола Гелин са добре познати имена сред феновете, които следят отблизо юношеските формации на канарчетата. И двамата винаги са били основна част от титулярните състави в своя набор. И на двамата се възлагаха големи надежди да стигнат до първия отбор, но това, поне на този етап, явно няма да се случи.

По всяка вероятност в следващите дни дуото ще разтрогне по взаимно съгласие контрактите си, за да могат все пак да играят мъжки футбол в други отбори. И двамата подписаха 3-годишни договори с канарчетата през лятото на 2021-а година: