Отборите на Национал завършиха подобаващо годината в Елитните юношески групи до 16 и 15 г. Те надиграха връстниците си от Славия в Овча купел и в двата мача, но спечелиха само единия. Ето и подробностите:

 Славия (U16) - Национал (U16) 2:4 (2:2)

Срещата започна с натиск на Национал, но домакините поведоха след контра. Гостите продължиха да атакуват и чудесен пробив на капитана Кристиян Горянов завърши с пас към Никола Кръстев, който с хубав удар изравни. В края на полувремето се размениха нови два гола. Белите поведоха след отличен пробив и шут на лявото си крило. Минута преди края Николай Любомир атакува отляво и от аутлинията подаде на Стилян Костов, който вкара за 2:2. След почивката съставът на Владимир Лилов и Станислав Катранков доминираше. Денис Пешев поведе след асистенция на Дилян Шишманов, а малко след това Горянов преодоля 3-4 съперникови защитници и подаде на Данаил Петров за четвъртия гол. До края на срещата гостите бяха сигурни в защита и опасни в нападение. Те създадоха няколко отлични ситуации, а при най-красивата от тях задна ножица на Горянов мина над скобата.

 Славия (U15) - Национал (U15) 2:1 (2:1)

Домакините поведоха след неразбирателство пред вратата, а капитанът Георги Марков изравни с фамозен гол. До края на полувремето Национал атакуваше, но гостите поведоха в края на полувремето от меле след корнер. След почивката момчетата на Александър Стоянов и Марио Яньов продължиха да атакуват и имаха няколко удара от средна и далечна дистанция. В последната минута Константин Михайлов бе изведен сам срещу вратаря, но ударът му се отби от гредата.

9 декември 2023 г., събота, 11:00 ч / III кръг:
в София, ст."57-мо училище" - изкуствен терен:
Септември (София) - Лудогорец 1945 (Разград)              1:2 (0:0) 
9 декември 2023 г., събота, 13:00 ч / XIV кръг:
в Пловдив, ст."Локомотив" - изкуствен терен:
Локомотив 1926 (Пловдив) - Спартак 1947 (Пловдив)         1:0 (0:0) 
Славия 1913 (София) - Национал (София)                    2:4 (2:2)