В Национална футболна база “Бояна” започна третото издание на “Турнир на талантите”, включващо проектонационални селекции до 14 г. от 6 региона на България: София, Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново и Благоевград. Отборите са съставени от най-обещаващите родни играчи от съответните области, родени през 2010 г.

В първия ден на надпреварата с успехи се поздравиха селекциите на Зона Варна, Зона София и двукратните шампиони от Зона Пловдив. Третото издание стартира със своеобразно морско дерби, в което талантите от Зона Варна надвиха с 2:0 връстниците си от Зона Бургас.

Вторият двубой за деня между селекциите от София и Велико Търново се оказа и най-оспорваният. В редовното време двата отбора завършиха наравно 1:1, а при дузпите столичани триумфираха с 3:1. Така те си осигуриха актив от 2 точки, докато търновци имат 1 т. В последния петъчен мач действащите първенци от Зона Пловдив надвиха Зона Благоевград с 3:0.

“Турнир на талантите”, който е кулминацията на Националната програма за обучение на таланти, разработена от Българския футболен съюз, продължава до неделя, когато ще бъде излъчен и победителят в третото издание. Всички мачове се излъчват пряко в сайта на “Спортал”.

Програма за събота, 9 декември:

10:00   Зона Велико Търново – Зона Благоевград

11:30   Зона София – Зона Бургас

13:00   Зона Пловдив – Зона Варна