Отборите на Локомотив (Пловдив) U15 и U16 записаха загуба и победа при гостуването си на Спартак (Плевен) в 15-тия кръг на Елитните групи.

U15: Спартак – Локомотив 1:0

Поражение за “черно-белите”. Единственото попадение падна в самия край на срещата. Момчетата на Добрин Орловски бяха по-активния отбор, като създадоха няколко опасни положения, а освен това имаха шанс и да реализират секунди след инкасираното попадение. Това бе последната среща за тази календарна година за “черно-белите”.

Към този момент Локомотив ще “зимува” на четвърто място с актив от 23 точки, но е възможно и това да се промени, защото отборите зад пловдивчани имат да играят отложени срещи в следващите дни.

U16: Спартак – Локомотив 1:5

Успех за момчетата на Даниел Димитров. Локомотив водеше на почивката с 2:0, през втората част резултатът набъбна на 5:0, а в края домакините вкараха почетно попадение. Шерифов вкара 2 гола, а по един добавиха Банков, Димитров и Терасенко.

Следващата събота Локомотив излиза срещу Спартак (Пловдив) в отложена среща от 14-тия кръг на Елитната група.

U17: Локомотив - ЦСКА-София 3:2

Фамозен обрат и пета поредна победа за възпитаниците на Христо Телкийски. “Черно-белите” изоставаха с 0:2, но показаха характер и воля за победа, за да вземат трите точки с три гола за 10 минути.

Гостите откриха в последната минута на първата част чрез Каймаканов. В 60-ата минута Марин Димитров си отбеляза автогол за 0:2. Вместо да се отчаят, локомотивци вдигнаха оборотите още повече в търсене на точки от срещата.

В 76-ата минута Алекс Младенов намали на 1:2. Само минута по-късно Емре Даудов засече с глава за 2:2. В 86-ата минута Локомотив стигна и до дузпа. Алекс Младенов застана зад бялата точка и реализира хладнокръвно за крайното 3:2