Лудогорец U16 отнесе с 8:1 Звезденбург в мач от XIV кръг на първенството в Елитната юношеска група до 16 години. Срещата се игра на един от терените в комплекса "Гнездо на орли", а с хеттрик се отличиха Димитър Мрънков и Илиан Гатински.

Илиан Гатински откри още в 4-та минута, а в 11-та минута Максим Минков удвои. Николай Николов се разписа за 3:0 от дузпа в 28-та минута. Наказателният удар бе отсъден заради нарушение срещу Димитър Мрънков. При този резултат завърши първото полувреме.

След почивката Димитър Мрънков отново бе повален в пеналта и сам вкара за 4:0 от бялата точка в 49-та минута. В следващите минути Мрънков продължи да тормози отбраната на гостите, като отбеляза още два гола, съответно в 51-та и 58-та минута, за 5:0 и 6:0. Малко по-късно Звезденбург успя да реализира своето почетно попадение. Головият рецитал на разградчани в срещата завърши Илиан Гатински, който бе точен в 68-та и 75-та минута за оформяне на крайното 8:1.

Доволен съм от момчетата и ги паздравявам за представянето. Стараха се, но и се забавляваха на терена. Играха много приятен футбол, с интересни комбинации и красиви голове, коментира старши треньорът Росен Маринов след последния съдийски сигнал. 

 

Лудогорец U15 приземи с 4:0 Звезденбург в мач от XIV кръг на първенството в Елитната юношеска група до 15 години. Двата отбора премериха сили на един от терените в комплекса "Гнездо на орли".

Талантите на Шампионите откриха още в 3-та минута. Гола отбеляза Николай Попов, а асистенцията бе на Ястиян Георгиев. Две минути по-късно Николай Попов се разписа повторно за 2:0, а последния пас отново даде Ястиян Георгиев. При този резултат завърши първото полувреме.

Резултатът стана 3:0 в 55-та минута, а попадението отбеляза Преслав Стойков. В 62-та минута Тимур Мустафа излезе очи в очи със стража на съперника, но стреля неточно. В 68-та минута Джем Андонов оформи крайното 4:0 директно от пряк свободен удар.

Поздравявам момчетата за победата. Не съм доволен, че след ранните две попадения в действията ни на терена се забеляза леко отпускане. Трябва да играем с максимална концентрация и мобилизация от първата до последната минута на двубоите, коментира старши треньорът Милен Маринов след края на срещата.

Лудогорец U14 разгроми с 6:0 Волов (Шумен) в мач от първенството на зона Варна за деца. Първото полувреме завърши при резултат 2:0.

Резултата откри Георги Денчев в 25-та минута, а Александър Александров удвои в 34-та минута.

След подновяването на играта класиката стана факт в 50-та минута. Точен с второто си попадение в срещата бе Александър Александров. В 64-та Георги Денчев се разписа за 4:0, като и за него това бе втори гол в мача. В 70-та минута Ахмед Манаф вкара за 5:0, а четири минути по-късно Манол Тодоров оформи крайното 6:0.

Момчетата играха дисциплинирано и с много желание. Имахме пълно превъзходство през целия мач и победата ни е заслужена, коментира старши треньорът Емилиян Петров след края на двубоя.