Български футболен турнир за деца и юноши под надслов „Всички сме един отбор“ ще се проведе на 3 декември от 10:00 до 16:00 часа местно време в Лондон. Мястото на събитието е спортният комплекс Crystal Palace National Sports Centre на адрес Ledrington Rd, London SE19 2BB. Това съобщи за рубриката „БГ Свят“ на БТА единият от директорите на Българското неделно училище „Васил Левски“ в Кеймбридж Тюркян Али.

Турнирът ще бъде открит от българския министър на младежта и спорта Димитър Илиев, а финалистите ще бъдат наградени от българската футболна легенда Мартин Петров.

Записването за участие може да бъде индивидуално или отборно, като е необходима предварителна регистрация тук.

Състезанието ще бъде в три възрастови групи: 6 - 8 години; 9 – 11 години; 12 – 14 години. Форматът ще бъде пет срещу пет, като може да има смесени отбори (от момчета и момичета), посочи още Тюркян Али. Тя добави, че от Българското неделно училище „Васил Левски“ в Кеймбридж се готвят за участие, а към момента има записани доста отборни и индивидуални играчи.

По време на събитието ще бъде организиран и коледен базар, а за най-малките и арт работилница.

„Нека всички да станем част от първото издание на ежегодния български футболен турнир за деца и юноши на Острова и да положим основите на една традиция“, е посочено в официалната покана за турнира.