Манчестър Юнайтед посреща Нюкасъл в четвъртия кръг за Купата на лигата. Двата тима за последно се срещнаха във финала на турнира в края на февруари, когато “червените дяволи” вдигнаха първия си трофей от 2017-а година. В предходния кръг на турнира пък “свраките” отстраниха шампиона на страната Манчестър Сити, а домакините изиграха може би най-добрия си двубой от началото на кампанията и спечелиха срещу Кристъл Палас. Двамата треньори продължават да имат много проблеми с контузии, а някои от основните футболисти ще получат възможност за почивка.

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг прави цели седем промени спрямо стартиралите срещу Манчестър Сити. Той отново залага на Хари Магуайър в центъра на отбраната, като този път той ще си партнира с Виктор Линдельоф. Прави впечетление, че Джони Еванс остава на скамейката, а Рафаел Варан, който остана резерва срещу “гражданите”, изобщо не е в групата. Халфовата линия е изградена от Каземиро, Ханибал Мейбри и Мейсън Маунт, а капитанът Бруно Фернандеш е на пейката. В атака пък ще си партнират Антони, Антони Марсиал и Алехандро Гарначо.

🔴 TEAM NEWS 🔴

Erik makes seven changes from Sunday 🔄#MUFC || #CarabaoCup

— Manchester United (@ManUtd) November 1, 2023

Наставниктът на Нюкасъл Еди Хау прави цели осем промени в своя състав спрямо последния двубой на отбора. Той залага на интересна единайсеторка, в която личат имената на цели петима крайни защитници - Емил Крафт, Тино Ливраменто, Пол Дъмет, Мат Таргет и Люис Хол, както и нито един изявен нападател. Очакванията са един измежду Антъни Гордън и Жоелингтон да заеме мястото на върха на атаката на тима. Те ще бъдат подкрепяни от Мат Ричи, Джо Уилок и Шон Лонгстаф. Мартин Дубравка, който през миналата година за няколко месеца бе част от Манчестър Юнайтед, започва на вратата на “свраките”.

HOWAY NEWCASTLE! ✊#MUNNEW // #NUFC pic.twitter.com/jpU0wTOpKJ

— Newcastle United FC (@NUFC) November 1, 2023