Ръководството на Барселона е взело решение да прати под наем в друг отбор бразилското острие Витор Роке през предстоящото лято, информира вестник “Спорт”. Нападателят бе привлечен от Атлетико Паранензе през зимата срещу 30 милиона евро, но сделката включва и още 31 млн. под формата на бонуси. Роке обаче така и не успя да заеме по-сериозна роля в състава на Чави и до момента е записал едва 310 минути и два гола, а само два пъти му е гласувано доверие да бъде титуляр с екипа на каталунците. Той дори не направи своя дебют в Шампионската лига и не записа нито минута на терена в последните три двубоя на тима.

От “Камп Ноу” са решили, че 19-годишният футболист ще може много по-добре да се аклиматизира към европейския футбол, ако отиде в друг отбор, където ще получава много повече игрови минути и ще може да натрупа самочувствие. Барселона продължава да има проблеми с финансовия феърплей и ще трябва да намерят начин да се разделят с играчи, за да могат да освободят достатъчно свежи пари за заплати за нови попълнения. Самият Витор Роке бе картотекиран през януари по специалната система, която дава възможност да бъдат заменяни футболисти, които отсъстват повече от четири месеца поради травма, какъвто беше случая с Гави. През лятото обаче той ще трябва да бъде картотекиран на ново, ако остане на "Камп Ноу", тъй като тази извънредна ситуация вече няма да е налице.

Предпочитанията на шефовете на Барселона са бразилеца да отиде под наем в друг испански тим, за да може адаптацията му към испанския начин на живот и футбол максимално бързо. Самият Роке не е особено щастлив от тази идея да бъде пратен в друг отбор, тъй като силно желае да се наложи в Барселона и смята, че евентуално напускане за един сезон ще направи много по-трудно завръщането му обратно при каталунците.

Последвайте каналите ни в: