Труден, но заслужен успех записа тима на "Марица" U19 при гостуването си на Хасково в среща от 6 кръг в Зоналната група U19. Пловдивчани победиха с 1:2 и с мач по-малко запазиха лидерската си позиция в класирането.

Двата тима изиграха много здрав и интересен мач. Още в първата минута удар на Емилео Макавеев беше избит от защитник от голлинията. По-късно, след хубава многоходова атака, Макавеев намери отлично Ангел Тосев, който с едно докосване насочи топката във вратата за 0:1. Домакините изравниха след корнер и удар с глава. Удар на Ангел Тосев беше избит от защитник пред голлинията след ново хубава атака на "жълто-сините".

През второто полувреме властваха битката и единоборствата във въздуха, но "Марица" достигна до победно попадение. Божидар Шехов отблезява изключително красив гол с левия си крак, като насочи неспасяемо топката след добра атака. Емилео Макавеев добре обърна фланга на атаката и даде на Шехов хубав пас, от който той се възползва по най-добрия начин. В края на мача Виктор Петков спаси много опасен удар, след пробив на играч на домакините, който излезе очи в очи със стража. Петков спаси още два силни удара от разстояние през първото полувреме.

Така възпитаниците на треньорите Абип Конедарев и Йордан Влашки постигнаха ценен успех над силен противник и продължава победния си ход. Тимът е лидер в класирането с пълен актив от 15 точки и мач по-малко. Втори е "Ботев" с 12 и два мача по-малко, а трети "Арда" - също с 12 и мач по-малко.

В следващия кръг, на 11 октомври "жълто-сините" са домакини на "Верея".