19-годишният Алекс Николов, който от миналото лято е основна фигура в мъжкия национален отбор, играе контузен в мачовете от квалификационния турнир за Олимпиадата в Париж догодина. Посрещачът страда от разтегната връзка и възпаление на костта в левия глезен, но стиска зъби, за да помогне на България в тежките битки.

Алекс реализира 6 точки при победата с 3:0 над китайските домакини при старта на квалификациите, при загубата с 0:3 от европейския шампион Полша записа 8, а днес срещу Аржентина завърши със 7.

Още в първата среща при движението на Николов стана ясно, че той има здравословен проблем. Травмите в глезена се обезболяват, но те понижават видимо експлозивността на отскока му. Това дава своето отражение както при засилка за атака, така и при изпълнението на начален удар и блокадата.

За турнира в Китай в последния момент заради трама отпадна Денис Карягин. Така освен Алекс на разположение на селекционера Пламен Константинов при посрещачите са още Мартин Атанасов, Николай Пенчев и Аспарух Аспарухов. Последният е опция за втори диагонал, тъй като на този пост в състава е само капитанът Цветан Соколов.

Ситуацията и така е сложна, а евентуално отсъствие от полето на Алекс би я влошило значително. Затова и се прави всичко възможно Николов да играе.

24chasa.bg