Лудогорец U16 натупа с 4:0 връстниците си от Пирин в Благоевград. Мачът бе от програмата на IX кръг в първенството на Елитната юношеска група до 16 години. 

"Орлите" откриха в 12-та минута с попадение на Илиян Гатински. Асистенцията бе на Николай Николов. До почивката добри възможности се откриха пред Максим Минков, Илиян Гатински и Калоян Божков, но те не успяха да реализират. Почивката дойде при този резултат.

След подновяването на играта Димитър Мрънков удвои красиво с глава в 52-та минута след центриране на Йоан Анастасов. В 57-та минута Кристиян Гиздев направи преднината класическа, след като при изпълнение на фал Калоян Божков му чукна топката за удар. Малко по-късно шут на Максим Минков срещна гредата. Крайното 4:0 оформи Димитър Ганев, а последния пас даде Калоян Божков. 

Поздравления за момчетата. Вложиха се максимално в мача и не оставиха никакъв шанс на съперника даже да помисли, че може да вземе нещо от срещата, коментира старши треньорът Росен Маринов след края на двубоя.

 

Лудогорец U15 пречупи с 1:0 връстниците си от Черно море във Варна. Мачът бе от програмата на  IX кръг на първенството в Елитната юношеска група до 15 години.

"Орлите" отбелязаха в 12-та минута. Николай Попов пресира бранител, отне топката и намери добре Ястиян Георгиев, който от зоната около точката за дузпата стреля неспасяемо в горния ъгъл. До почивката Еди Дончев бе близо до попадение, но с глава, от добра позиция, прати топката край гредата.

След почивката най-чистата ситуация за гол се откри пред Петър Клявков, но и неговият шут не намери целта. Положението изработи Николай Попов, който проби по фланга и пусна добре по тревата и успоредно на вратата.

Доста от играчите днес бяха под нивото си. Въпреки това не допуснахме нито една сериозна опасност пред нашата врата. Трябва да работим много върху това да затваряме мачовете с второ попадение, защото в дерби един гол често е подвеждаща преднина, коментира старши треньорът Милен Маринов.