Членът на управителния съвет на Българския спортен тотализатор Гошо Гончев заяви пред Sportal.bg, че БСТ може да помогне на футболни и спортни клубове в близките месеци, но единствено и само с реклама. Няма никакъв вариант БСТ да стане генерален спонсор на футболен клуб. В същото време Гинчев, който е и съветник на спортния министър Красен Кралев, съобщи за реален вариант разногласията между ММС и БФС за пари от домакинството на юношеското европейско първенство преди пет години да бъдат разрешени от съда.

„Българският спортен тотализатор вече четвърта година подпомага БФС. С футболни топки за сумата от 200 000 лева. Тотализаторът отпуска парите, а хората от БФС закупуват топките. Става дума за топки с най-високо качество за професионален футбол. Имаме идея да направим онлайн платформа със спортни залози, тип Спорт тото 1.  Малко време ни трябва, за да реализираме това начинание, но то ще трябва да бъде презентирано по някакъв начин. А презентацията може да се осъществи само чрез реклама. Дали ще изберем нашите олимпийци да рекламират този продукт, дали отделни федерации, дали футболни клубове или пък БФС, това вече УС на БСТ ще реши. Ще направим анализ и ще преценим, какви ще са нашите възможности. Трябва да преценим какъв бюджет за реклама да имаме и да преценим внимателно, кой начин на реклама е най-добър. Истината е, че имаме нужда от сериозна реклама. Ще имаме ново начинание и то трябва да достигне до голям брой хора чрез реклама. До един – два месеца ще излезем на пазара. Искам да съм ясен – става дума единствено за реклама“, заяви Гинчев. Следва да е ясно, че БСТ няма да бъде генерален спонсор на клуб или отбор.

„Най-вероятно българският независим съд ще реши дали средствата, преведени от министерството на БФС за европейското първенство, са били правилно изразходвани или това не е така“, пък коментира Гинчев проблемът с парите, които БФС отказа да върне на държавата. Парите са били израсходвани за домакинството на европейското първенство по футбол за юноши, които се проведе у нас преди пет години.