Лудогорец U17 победи с 2:0 Дунав (Русе) в мач от IX кръг на първенството в Елитната юношеска група до 17 години. Срещата се игра на един от терените в комплекса "Гнездо на орли".

Резултатът откри Филип Гигов в 8-та минута. Извеждащия пас даде Петър Люцканов. До почивката добри възможности се откриха пред Петър Люцканов и Елисей Съров, но те не успяха да отбележат. Удар на Янко Ажуани пък срещна гредата. Първото полувреме завърши при този резултат.

През второто отново Филип Гигов бе точен за 2:0 в 55-та минута. Гигов прати топката в мрежата с глава след центриране на Янко Ажуани. Нападелят бе близо до хеттик, но ударът му бе спасен от стража на съперника. Малко не достигна и на Елисей Съров да се разпише, но от 5 метра той не успя да порази целта.

Доволен съм от представянето на момчетата. Контролирахме мача през цялото време, като не показахме колебание в нито един момент. За съжаление за пореден път създадохме много положения, които пропуснахме. Върху това трябва да работим на тренировките, коментира старши треньорът Мартин Цирков.

 

Лудогорец U14 отстъпи с 1:2 на Фратрия в мач от програмата на III кръг в първенството за деца на зона Варна. Разградчани гостуваха за двубоя в Морската столица.

Фратрия откри в 39-та минута. Първото полувреме завърши 0:1.

През второто "орлетата" изравниха в 52-та минута чрез Александър Александров. Крайното 1:2 бе оформено в 79-та минута.

Играчите на съперника са с година по-големи от нашите и това изигра своята роля. Не успяхме да отговорим физически и изпитвахме затруднения в единоборствата. Головите в нашата врата паднаха след груби грешки, коментира старши треньорът Емилиян Петров след края на двубоя