Лудогорец U15 разгроми с 8:0 Спартак (Плевен) в мач от VIII кръг на първенството в Елитната юношеска група до 15 години. Двата отбора премериха сила на един от терените в комплекса "Гнездо на орли". Отличи се Николай Попов, реализирал 4 попадения.

Николай Попов откри в 7-та минута с първия си гол в срещата. До попадението се стигна след пробив отдясно и добро центриране на Петър Клявков. В 13-та минута Преслав Стойков удвои, а последния пас даде Ястиян Георгиев. В 26-та минута Ястиян Георгиев се разписа за 3:0, а асистенцията бе на Преслав Стойков. Ястиян бе точен за втори път в 32-та минута и при 4:0 завърши първото полувреме.

През второто Джем Андонов порази целта за 5:0 в 43-та минута, а Петър Клявков записа втора асистенция. Разгромът до 8:0 оформи Николай Попов с попадения в 57-та, 64-та  и 78-та минута.

Момчетата се опитаха да поддържат темпо и динамика през целия мач, въпреки топлото време. Доволен съм от категоричния резултат, но той не ни заблуждава, че имаме да чистим още много неточности в играта, които са типични за възрастта, коментира старши треньорът Милен Маринов след последния съдийски сигнал.

 

 

Лудогорец U16 разби с 5:0 Спартак (Плевен) в мач от VIII кръг на първенството в Елитната юношеска група до 16 години. Двубоят се игра на един от терените в комплекса "Гнездо на орли".

Момчетата на Милен Маринов откриха в 22-та минута чрез Йоан Анастасов. Четири минути по-късно Максим Минков удвои. В 38-та минута Димитър Мрънков фиксира класиката и при този резултат двата отбора се оттеглиха за почивка.

След подновяването на играта Димитър Мрънков направи 4:0 с второто си попадение в срещата. Крайното 5:0 бе оформено с автогол, паднал след остро центриране на Петър Вълов.

Доволни сме от победата, постигната с убедителен резултат. Имам забележки за някои детайли в представянето и върху тях ще работим на тренировките, коментира след края на мача старши треньорът Росен Маринов.