Лудогорец U17 разгроми с 5:1 Спартак (Плевен) в мач от VIII кръг на първенството в Елитната юношеска група до 17 години. Момчетата на Мартин Цирков гостуваха за двубоя.

През първото полувреме падна само едно попадение. Отбеляза го Георги Пенев, след като в 25-та минута засече с глава центриране на Елисей Съров.

След почивката превъзходството на "орлите" доведе до нови четири гола във вратата на съперника. Само две минути след подновяването на играта Станислав Витанов удвои от дузпа, отсъдена за игра с ръка в наказателното поле. В 55-та минута Петър Люцканов вкара за 3:0. Домакините върнаха едно попадение в 59-та минута. В 75-та минута Филип Гигов отне от играч на Спартак, напредна и от границата на наказателното се разписа за 4:1. Крайното 5:1 оформи Максим Мечикян в 90-та минута. Той стигна първи да една избита от стража на съперника топка и я прати в мрежата.

Момчетата се представиха добре. Играха с желание и старание. Не съм доволен, че не затворихме мача още през първото полувреме, когато пропуснахме добри възможности за гол, коментира старши треньорът Мартин Цирков след последния съдийски сигнал.

 

Лудогорец II отстъпи с 1:2 на ЦСКА 1948 II в мач от X кръг на първенството във Втора лига. Срещата се игра в комплекс "Царско село" в столичния квартал "Драгалевци". Дебют в професионалния футбол направи роденият през 2006 г. Кристиян Николов.

През първата част на два пъти капитана на "орлите" Цветослав Петров отправи опасни удари към вратата, пазена от Станислав Нисторов. В първия случай топката премина над вратата, а във втория - стражът спаси. В добавеното време Бранимир Костадинов откри резултата и разградчани се оттеглиха за почивка с гол аванс.

След подновяването на играта Емил Виячки изравни в 65-та минута. При този резултат Росен Иванов от удобна позиция не намери очертанията на вратата. Малко по-късно Петър Георгиев излезе очи в очи с Нисторов, но се забави и топката му бе избита от бранител. В 88-та минута домакините стигнаха до пълен обрат с попадение на Илия Русинов.  

С оглед показаното на терена равенството нямаше да е незаслужено. За отбелязване е добрата ни игра в защита, с изключение, разбира се, на двете ситуаии при головете на съперника, коментира след последния съдийски сигнал старши треньорът Тодор Живондов.

ЦСКА 1948 II  -  ЛУДОГОРЕЦ II 2:1

  • 0:1 Бранимир Костадинов (45 + 2)
  • 1:1 Емил Виячки (65)
  • 2:1 Илия Русинов (88)

Лудогорец III направи нулево равенство срещу Черно море (Варна) II в мач от VII кръг на първенството в Североизточна Трета лига. Момчетата на Захари Сираков гостуваха за двубоя и въпреки че не успяха да вземат трите точки, се представиха на ниво.

Първата добра ситуация за попадение пред талантите на Шампионите се откри в 6-та минута. Константин Димитров засече с глава центиране на Николай Николов, но стражът на "моряците" спаси. 

Три минути след почивката шут на Петър Кирев срещна напречната греда. До положението се стигна след пробив на Георги Караиванов. В 90-та минута центриране на Симеон Шишков стигна до Денис Кехайов, но от няколко метра той не успя да реализира.

Получи се добър мач, за което заслуга имат и двата отбора. Все пак ние доминирахме през целия мач, владеехме повече топката и създадохме повече и по-чисти голови положения. Можем да съжаляваме, че не взехме трите точки, а си тръгнахме само с една, коментира старши треньорът Захари Сираков след края на срещата.