Лудогорец U16 попиля с 4:1 ЦСКА-София в мач от VII кръг на първенството в Елитната юношеска група до 16 години. Момчетата на Росен Маринов гостуваха за сблъсъка.

Димитър Мрънков откри още в 4-та минута. Той стигна първи до топката, срещнала гредата след шут на Елисей Съров. Съперникът успя да изравни в 15-та минута. Максим Минков изведе "орлите" отново напред в резултата в 28-та минута. Асистенцията бе на Елисей Съров. В 37-та минута, след перфектна контраатака, преминала през Боян Иванов, Калоян Божков и Илиян Гатински, Елисей Съров прати топката в мрежата за 3:1. При този резултат завърши първото полувреме.

През второто Йоан Анастасов оформи крайното 4:1 в 72-та минута. Последния пас даде Димитър Мрънков.

Поздравявам момчетата за силната игра. Те се реваншираха по най-добрия начин за нелепата загуба в предишния кръг, демонстрираха шампионски манталитет и не оставиха никакъв шанс на съперника. Имахме още много голови положения, които не успяхме да завършим точно, но и този резултат е достатъчно красноречив, коментира след последния съдийски сигнал старши треньорът Росен Маринов.

 

Лудогорец U15 подчини с 2:0 ЦСКА-София, в едно от дербитата на българския юношески футбол. Мачът бе от програмата на VII кръг в първенството на Елитната юношеска група до 15 години и се игра на изкуствения терен в Националната футболна база в столичния квартал "Бояна".

Виктор Иванов откри резултата в 33-та минута. Той се оказа най-съобразителен след едно разбъркване в наказателното поле на съперника. Този резултат се запази до почивката.

През второто полувреме Тимур Мустафа узакони превъзходството на "орлите" с гол в 70-та минута. Тимур завърши центриране на Ястиян Георгиев от фланга.

В този мач бяхме добре подредени и атакувахме много опасно, особено през първото полувреме.  В някои ситуации не ни достигна точност в последния пас и в завършващия удар. До почивката пресирахме на ниво, а през втората част бяхме по-прибрани и разчитахме повече на контраатаки. Доминирахме изцяло на терена и не допуснахме нито една чиста голова ситуация пред нашата врата, коментира старши треньорът Милен Маринов след края на срещата.