Отборът на Локомотив (Пловдив) записа победа с 4:1 над Ботев (Пловдив) в мач от Елитната група до 17 години. “Черно-белите" демонстрираха много силна игра и съвсем заслужено спечелиха градското дерби на “Лаута".

В 8-ата минута скоростна контраатака на Локомотив завърши с изстрел на Алекс Младенов, спасен от стража на Ботев. Гостите отговориха с два шанса пред вратата на Антонио Вардин, вратарят на “черно-белите" се намеси и при двата изстрела.

В 24-ата минута Локомотив откри резултата. Емре Даудов се оказа най-съобразителен след изпълнение и на фаул и вкара топката за 1:0. В 34-ата минута имаше сериозни претенции за дузпа от страна на “черно-белите", които не бяха уважени от съдията Георги Иванов, пише сайтът на Локомотив (Пловдив).

В 50-ата минута Ботев изравни резултата. Играч на “жълто-черните" засече с глава за 1:1. В следващите минути дойде мига на Аксел Велев, който за 20 минути отбеляза хеттрик.

Първо той се разписа в 59-ата минута, като се оказа най-съобразителен след корнер. Последва ново попадение в 65-ата минута, а крайното 4:1 бе оформено в 79-ата минута.