Мениджърът на Арсенал Микел Артета говори на пресконференцията преди неделното гостуване на тима му срещу Евертън.

"Стилът на Евертън е много ясен и е много различен от нашия. Когато се опитваш да наложиш своя начин на игра, търсиш да спреш силата на противника и да извадиш своята, може да е трудно", започна наставникът на Арсенал.

Mikel Arteta provides Arsenal injury update on Bukayo Saka and Thomas Partey ahead of Everton clashhttps://t.co/5j7BaB1IkQ pic.twitter.com/EmJSGxt4zl

— Mirror Football (@MirrorFootball) September 15, 2023

Испанският специалист говори и за кадровите проблеми на тима си. "Томас Партей все още се нуждае от няколко седмици, за да е готов. Букайо Сака e добре. Днес той тренира нормално, така че няма какво да съобщаваме. Всеки играч има болки или проблеми, но това не е нещо, за което да се притесняваме".

Мениджърът на Арсенал говори и за преговорите с Мартин Йодегор за удължаване на договора му: "Той е нашият капитан, той е важен играч за нас. Наистина е важен за сега и за бъдещето. Искаме да го задържим тук за дълго време. Винаги съм оптимист. Наистина сме близо до разбирателство с него и с агента му. Веднага, когато това бъде потвърдено, ще го обявим."

Mikel Arteta on Martin Ødegaard's contract extension: "He’s our captain he’s a massive player for us. Really important for now and the future. We want to keep him here for a long time

"I’m always optimistic. We’re really close with him and his agent. Whenever that’s confirmed we… pic.twitter.com/OzxaHmlyDF

— Gunners (@Gunnersc0m) September 15, 2023

Артета коментира и раздялата с дългогодишния изпълнителен директор на Арсенал Винай Венкашетам, който обяви, че ще напусне в края на сезона: "Той е тук от 14 години и има право да направи този избор и да напусне. Той смята, че това е най-доброто за него и семейството му. Наслаждавах се на работата си с него и му желая всичко най-добро, но мисля, че ще има още много работа до края на сезона".

Наставникът на Арсенал похвали и лятното попълнение на тима Деклан Райс: "Очевидно винаги сме се надявали, че преходът му тук ще бъде плавен и бърз, но реалността може да бъде различна. В този случай мисля, че всичко е много положително за него. Беше му много лесно, разбра отбора и нашия начин на игра много бързо, така че всичко върви добре за него".

Mikel Arteta on Declan Rice: "He's finding it really easy, he understood the team, our way of playing really, really fast."pic.twitter.com/HZAcICFY6p

— Gunners (@Gunnersc0m) September 15, 2023

Артета говори и за завръщането на Арсенал в Шампионската лига, като през следващата седмица "артилеристите" са домакини на ПСВ Айндховен. "Всичко е абсолютно същото като миналата година, играем на всеки три дни, но това е съвсем различно състезание.Вълнуващо е, това е мястото, където искаме да бъдем. Когато погледнете с кого играем, всички са развълнувани", завърши той.